Slik reduserer du dine ledd- og muskelplager

Dersom du sliter med ledd- og muskelplager er det viktig å få i seg et sunt og næringsrikt kosthold.

En av de beste forebyggende tiltakene man kan ta for å forebygge ledd- og muskelplager er jevnlig fysisk aktivitet og trening, slik at muskler og ledd holder seg velsmurte og friske. Paradokset er at de som sliter med slike smerter ofte holder seg i ro og unngår fysisk belastning, i et forsøk på å begrense smertene.

Tre av fire nordmenn vil på ett eller annet tidspunkt i livet plages av ledd- og muskelplager, og så mange som en femtedel av oss sliter med enten periodevise eller kroniske plager.

Fordi revmatiske lidelser kommer i utallige variasjoner, og ofte er vanskelige å fastslå, lever mange med lidelsene uten å ha fått stilt en diagnose.

Felles for dem alle, diagnose eller ei, er at ledd- og muskelplager senker livskvaliteten deres betraktelig, og kan gjøre at hverdagslige gjøremål blir smertefulle utfordringer.

Fysisk aktivitet og god næring er alfa og omega

Norsk Revmatikerforbunds oppfordring til mennesker som opplever disse lidelsene er å trosse smertene og holde seg i aktivitet – og viktigst av alt er å ikke la sykdommen ta styring over livet ditt.

En viktig del av dette er å sørge for å ha et sunt og balansert kosthold, fullt av friske grønnsaker og mye fet fisk.

Omega-3-fettsyrene i fisk som laks og ørret er utmerket smøring for leddene, og har i tillegg en rekke andre positive egenskaper. I tillegg kan det lønne det seg å styre unna enkelte ting – som fet kjøttmat, sukker og alkohol.

For personer med ledd- og muskelplager kan det også være en god idé å supplementere et sunt kosthold med naturlig kosttilskudd. Det finnes flere naturlige næringsstoffer med dokumenterte, positive effekter på kroppen, og flere av disse stoffene har derfor blitt populære.

Slik fungerer Flex5x

Skulle du merke ledd- eller musklerplagger kan de naturlige næringsstoffene i Flex5x bidra til å styrke immunforsvaret og opprettholde sunne ledd.

Studier har vist at de naturlige ingrediensene kan ha en positiv effekt for personer med plager i muskler og ledd. Flex5x er optimalt balansert med Vitamin K2, Vitamin D3, Vitamin C, kollagen type II, boswellia serrata, sink og gurkemeie.

Hovedoppgaven til K2 er å frakte kalsium fra blodårene til skjelettet, og det bidrar på den måten til å opprettholde normale knokler – noe som kan forebygge benskjørhet. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler, og å opprettholde normal muskelfunksjon. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes, og bruskens normale funksjon.

Flex5x er vitenskapelig utviklet under strenge kvalitetskrav, produsert i tråd EUs Good Manufacturing Practice.

Kilder: