FLEX5X har dokumentert effekt på ledd 

FLEX5X er et naturlig kosttilskudd for muskler og ledd som inneholder blant annet boswellia serrata, kollagen type II og mangan. Studier viser at Flex5X kan være et godt alternativ for deg som vil ha komfortable ledd. 

Etter hvert som vi eldes, mister vi gjerne noe av fleksibiliteten i kroppen. Det skyldes at smørevæsken i leddene reduseres og brusken blir tynnere. Leddbånd har dessuten en tendens til å bli kortere og mindre fleksible, noe som gjør at leddene føles stive.

Ubehag i knær, rygg eller ledd gjør gjerne at vi føler oss eldre enn vi faktisk er.

Innholdsstoffene i FLEX5X er satt sammen for å hjelpe deg med dine daglige utfordringer. De gode, naturlige næringsstoffene i gurkemeie, boswellia serrata, kollagen type II, vitamin D3, Vitamin C og vitamin K2 gjør det enklere å holde kroppens maskineri i gang.

Boswellia serrata – for komfortable ledd

Boswellia serrata, også kjent som indisk røkelse, er en urteekstrakt som er hentet ut fra boswellia serrata-treet. Treet vokser på tørre områder i Afrika og India. 

Det finnes 18 kjente arter av Boswellia, blant disse er B. sacra, B.frereana, B. papyrifera, og B. serrata. Boswellia-ekstrakt inneholder forbindelser slik som boswellinsyren AKBA.

Produkter som inneholder boswellia serrata blir generelt vurdert etter konsentrasjonen av boswellinsyre. 

Mengden ekstrakt bør ligge mellom 50 mg og 1000 mg for å opprettholde effekt på leddene. Flex5X inneholder 250 mg boswellia serrata:

 • Kan bidra til komfortable og smidige ledd
 • Kan bidra til å opprettholde god hjertehelse
 • Kan bidra til å vedlikeholde et normalt kolesterolnivå i blodet

Hva gjør kollagen?

Kollagen er det proteinet vi har mest av i kroppen. Samlet utgjør det om lag 25 prosent av totalmassen av protein. Du finner kollagen i knokler, brusk, hud og sener.

Problemet er at kollagenproduksjonen avtar når vi blir eldre. Se gjerne på kollagen som det stillaset som holder kroppen vår sammen. 

Å ta kollagentilskudd 

Det finnes flere typer kollagen, og alle består av forskjellige peptider eller aminosyrer som er ekstrahert fra storfe eller marine kilder.

Når du skal velge kosttilskudd finnes det to ulike former for kollagen, enten i form av udenaturert kollagen eller hydrolysert kollagen. 

Mens udenaturert kollagen type 2 er kollagen i sin rene biologiske form, er hydrolysert kollagen brutt ned til mindre peptidmolekyler. 

Udenaturert kollagen er den typen vi bruker i FLEX5X. At vi velger å bruke udenaturert kollagen, betyr at du får i deg en kollagen hvor råvaren ikke er kjemisk bearbeidet.

Det er kollagen type to du finner i all leddbrusk i kroppen som gjør at vi kan bevege oss lett og ledig. Denne formen for kollagen består av tre lange kjeder av aminosyrer som er bundet sammen av et fibernettverk. 

Kollagen + C-vitamin 

Det er viktig at du kombinerer kollagen med vitamin C for å optimalisere opptaket:

 • Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for bruskens normale funksjon
 • Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes normale funksjon

FLEX5X inneholder 40 mg udenaturert kollagen II, i tillegg til 60 mg vitamin C for best mulig opptak. Uten vitamin C vil det ikke foregå noen kollagenproduksjon i kroppen.

Mangan – for sterke ben

Du finner mangan i leveren, bukspyttkjertelen, nyrene, men også en liten mengde i hjernen. Det er også i disse organene at kroppen lagrer mangan, men kroppen er ute av stand til å produsere dette sporstoffet selv.

Det er derfor viktig å få i seg mangan via mat eller et kosttilskudd. Du trenger imidlertid ikke store mengder av dette sporstoffet, men det er essensielt for at kroppen skal fungere optimalt. 

Nøtter er blant annet gode kilder til mangan

Mellom 25 og 40 prosent av all mangan i kroppen finnes i skjelettet. 

Mangan har flere viktige funksjoner i kroppen. Det bidrar blant annet til:

 • Å opprettholde sterke ben
 • Å opprettholde strukturen til sterke og sunne ben 

FLEX5X inneholder 2 mg mangan.

Vitaminer og mineraler for ledd og muskler

FLEX5X inneholder dessuten en rekke essensielle vitaminer og mineraler som er viktige for å ta godt vare på knokler, brusk og muskelfunksjon:

 • Vitamin K bidrar til å opprettholde normale knokler
 • Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler
 • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon
 • Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes normale funksjon
 • Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for bruskens normale funksjon
 • Sink bidrar til å opprettholde normale knokler

FLEX5X gir kroppen riktig mengde av de riktige virkestoffene for ledd og muskler. Vil du også kjenne de gode effektene?