Derfor er molybden så viktig for kroppen

Molybden er et mineral og sporstoff som finnes i høye konsentrasjoner i belgfrukter, korn og innvoller.

Molybden er klassifisert som et grunnstoff (Mo med atomnummer 42) og er et essensielt mineral for mennesker, dyr og planter. Molybden kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.

Viktig i kostholdet 

Molybden er på samme måte som jern og magnesium et mineral vi bare kan få i oss via kosten. Vi finner nemlig molybden i jordsmonnet, og det overføres til visse planter og dyr som det er gunstig å ha som del av kostholdet: 

Den vanligste plantekilden til molybden er bønner, linser og korn, og i dyreriket finner vi mineralet i innvoller, spesielt lever og nyre. 

Men hva gjør molybden?

Molybden inngår i enzymer som deltar i kroppens omsetning av svovelholdige aminosyrer, blant annet puriner.

Molybden kan bidra til:

  • en optimal metabolisme av aminosyrer
  • normal cellefunksjon
  • normal vekst
  • enzymer som er nødvendige i stoffskiftet

Hvor mye trenger du?

Helsedirektoratet har ikke gitt anbefalinger på grunn av utilstrekkelige data. Men ifølge EFSA (European Food Safety Authority) var anbefalt daglig dose i 2013 65 mikrogram (µg) for voksne.

Flex5X er en god kilde

Flex5X inneholder i tillegg til molybden, også boswellia serrata, gurkemeie, vitamin K2, D og C. K2 bidrar til å opprettholde normale knokler, vitamin D sørger for å opprettholde normal muskelfunksjon og vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes normale funksjon. 

Prøv Flex5X i dag!

Prøv FLEX5X i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.