Derfor er molybden så viktig for kroppen

Molybden er et mineral og sporstoff som finnes i høye konsentrasjoner i belgfrukter, korn og innvoller, som blant annet forhindrer giftstoffer fra å samle seg i kroppen. 

Molybden er klassifisert som et grunnstoff (Mo med atomnummer 42) og er et essensielt mineral for mennesker, dyr og planter. Det fungerer spesielt som en avgjørende kilde til enzymer, og hjelper med å omdanne fett og karbohydrater i kroppen. 

Molybden kan bidra til:

  • en optimal metabolisme av aminosyrer
  • normal cellefunksjon
  • normal vekst
  • enzymer som er nødvendige i stoffskiftet

Og selv om du aldri har hørt om molybden spiller dette grunnstoffet en livsviktig rolle for deg: Uten molybden oppstår nemlig farlige sulfitter og giftstoffer i kroppen vår. 

Viktig i kostholdet 

Molybden er på samme måte som jern og magnesium et mineral vi bare kan få i oss via kosten. Vi finner nemlig molybden i jordsmonnet, og det overføres til visse planter og dyr som det er gunstig å ha som del av kostholdet: 

Den vanligste plantekilden til molybden er bønner, linser og korn, og i dyreriket finner vi mineralet i innvoller, spesielt lever og nyre. 

Men hva gjør molybden?

Molybden absorberes i blodet fra magen og tarmen, og føres over til leveren, nyrene og andre organer, hvor det sørger for å aktivere essensielle enzymer som på hver sin måte bidrar til sentrale kjemiske reaksjoner i kroppen vår. Blant annet:

Sulfittoksydase: Konverterer sulfitt til sulfat. Forhindrer farlig ansamling av sulfitter i kroppen. 

Hydroksydase: Bryter ned aldehyder som kan være giftige for kroppen, og hjelper leveren med å bryte ned alkohol og enkelte medisiner. 

Hvor mye trenger du?

Både for lite og for mye molybden kan være uheldig, og det kan være vanskelig å måle dette sporstoffet i kroppen siden blod- og urinnivået ikke nødvendigvis gjenspeiler riktig mengde. 

Men ifølge EFSA (European Food Safety Authority) var anbefalt daglig dose i 2013 65 mikrogram (µg) for voksne

Flex5X er en god kilde

Flex5X inneholder i tillegg til molybden, også boswellia serrata, gurkemeie, vitamin K2, D og C. K2 bidrar til å opprettholde normale knokler, vitamin D sørger for å opprettholde normal muskelfunksjon og vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes normale funksjon. 

Prøv Flex5X i dag for ekstra styrke i ledd og muskler.

Prøv FLEX5X gratis i 60 dager

Du betaler kun kr 79 i porto

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.