Studier

Flex5x er et naturlig kosttilskudd for muskler og ledd som inneholder blant annet boswellia serrata og gurkemeie. Flere studier viser at ekstrakt fra Boswellia serrata kan være et trygt og reelt alternativ for deg som sliter med ømme og såre ledd. 

Historisk har gurkemeie blitt brukt til alt fra mat til medisin, og forskning har i utallige studier bevist de positive effektene av dette krydderet. Ca 2 prosent av gurkemeien består av virkestoffet curcumin. Det er dette stoffet som har vist seg å være helsefremmende. 

Boswellia serrata, også kjent som indisk røkelse, er en urteekstrakt som er hentet ut fra Boswellia serrata-treet. Den er i en årrekke blitt brukt i ayurvedisk medisin for å fremme smidige og komfortable ledd. 

Studie bekrefter effekten av Boswellia

Forskning viser at ekstrakt fra Boswellia serrata kan bidra til å holde leddene dine myke og friske. Studien viste at boswellia serrata har antiinflammatoriske egenskaper. Minimum mengde ekstrakt fra boswellia for å oppnå effekten i studien var 100–250 mg. En studie fant at en kombinasjon av Boswellia serrata og curcumin viste seg å være særlig effektiv. 

Studie: Effectiveness of Boswellia and Boswellia extract for osteoarthritis patients: a systematic review and meta-analysis

Studie: Benefits of antioxidant supplements for knee osteoarthritis: rationale and reality

Mangan er en av 13 essensielle mineraler som er viktig for sunne og friske bein. Mangan er sammen med kalsium, sink og kopper viktig for å bygge opp leddbrusk og beinvev.