Hvorfor er boswellia og gurkemeie så bra for leddene dine?

Gurkemeie inneholder stoffet curcumin, som er kjent for å virke mot vonde muskler og ledd. Når forskerne tilsatte ekstrakt fra boswellia serrata fant de imidlertid at virkningen økte betraktelig. 

Så hva er det som gjør disse virkestoffene så bra for leddene dine – og hvor mye trenger du for at effekten skal virke?

Gurkemeie og curcumin

Gurkemeie er et krydder av en flerårig plante som tilhører ingefærfamilien. Man trodde lenge at det var hele gurkemeie-planten som hadde de sunne egenskapene. Senere forskning har vist at  det er virkestoffet curcemin som du finner i røttene til gurkemeien som er særlig helsefremmende.

Forskning har vist at curcumin beskytter cellene i kroppen og er bidrar til å opprettholde sunne og fleksible ledd. 

En studie fant imidlertid at en kombinasjon av boswellia serrata ekstrakt og curcumin viste seg å være mer effektivt enn curcumin alene for å pleie muskel- og leddplager.

Dette må du se etter:

  • Hvor mye gurkemeie og boswellia serrata som er i produktet
  • Mengden av det aktive virkestoffet curcumin
  • Om produktet inneholder en liten mengde sort pepper (studier har vist at pepper er viktig for å øke opptaket av curcumin)
  • Mengden ekstrakt fra boswellia serrata
  • Hvilke andre virkestoffer produktet inneholder for at kroppen din skal fungere normalt

Hva er boswellia serrata?

Boswellia serrata, også kjent som indisk røkelse, er en urteekstrakt som er hentet ut fra boswellia serrata-treet.

Boswellia-ekstrakt inneholder forbindelser slik som boswellinsyren AKBA, som skal hjelpe til å lindre vonde muskler og ledd. 

Produkter som inneholder boswellia serrata blir generelt vurdert etter konsentrasjonen av boswellinsyre.

Både curcumin og boswellia serrata

Et produkt som inneholder både curcumin (40 mg høykonstrert curcumin) og boswellia serrata (250 mg) er kosttilskuddet Flex5x. I tillegg er produktet optimalt balansert med Vitamin K2, Vitamin D3, Vitamin C, kollagen type II og sink.  

Hovedoppgaven til K2 er å frakte kalsium fra blodårene til skjelettet, og bidrar på den måten til å opprettholde normale knokler – noe som kan forebygge benskjørhet. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler samt opprettholde normal muskelfunksjon. 

Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes og bruskens normale funksjon. Flex5x er vitenskapelig utviklet under strenge kvalitetskrav, produsert i tråd EUs Good Manufacturing Practice.

Flex5x er utviklet for kvinner og menn i alle aldre. Det er det norske selskapet Vitamail som stor bak produktet (4 ganger vinner av kundeserviceprisen, senest i 2020). 

Plages du med stive og ømme ledd? Prøv Flex5x helt gratis. Forhåpentligvis vil du også merke virkningene av curcumin og Boswellia serrata, slik vi har sett at Flex5x har hjulpet titusenvis av bruker over hele Norden allerede. 

Kilder:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5761198/

https://www.consumerlab.com/answers/curcumin-and-boswellia-together-antiinflammatory-effects/curcumin-and-boswellia/