Sterke ben med mangan

Du trodde kanskje at det bare var melk og kalsium som styrket benbygningen. Men kroppen vår inneholder hele 10 til 20 mg av sporstoffet mangan. Og stoffet er viktig nettopp for benbygningen vår. 

Du finner mangan i leveren, bukspyttkjertelen, nyrene, men også en liten mengde i hjernen. Det er også i disse organene at kroppen lagrer mangan, men kroppen er ute av stand til å produsere dette sporstoffet selv.

For en sunn og normal benbygning, er det derfor viktig å få i seg mangan via mat eller et kosttilskudd. Du trenger imidlertid ikke store mengder av dette sporstoffet, men det er essensielt for at kroppen skal fungere optimalt. 

Viktig for god beinhelse 

Mellom 25 og 40 prosent av all mangan i kroppen finnes i skjelettet. 

Mangan har flere viktige funksjoner i kroppen. Det bidrar blant annet til:

  • Å opprettholde sterke ben
  • Å opprettholde strukturen til sterke og sunne ben

Mangan spiller en viktig rolle for å ivareta god benhelse.

Mangan i kosten

Du finner mangan i matvarer som fullkorn, muslinger, øster, blåskjell, nøtter, belgfrukter, ris og bladgrønnsaker. 

Dessuten finnes det ulike kosttilskudd som kan være gunstig for ledd og muskler i kroppen vår. 

Mangan i kosttilskudd 

Et kosttilskudd som inneholder 2 mg mangan, er Flex5X. I tillegg inneholder produktet boswellia serrata, gurkemeie og vitamin K2, D og C. K2 bidrar til å opprettholde normale knokler, vitamin D sørger for å opprettholde normal muskelfunksjon og vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for knoklenes normale funksjon. 

Prøv Flex5X i dag!

Prøv FLEX5X i 60 dager

50% rabatt – kun kr 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.